Datamus vs datakatt

En datamus vet alla vad man gör med men en datakatt... Det verkar vara tangentbords värmare. Som kan bli lite Coco-Bahia och bita i datorns mus.

Klor och huggtänder

Först ligger kissen helt lugnt och tittar...men det finns en plan som snurrar inne i huvudet. Hon har redan fällt ut klorna på den ena tassen. I nästa stund har hon gått till anfall mot filten och putsar alla tänder och klor.



Mina morrhår



Idag är Atena 13 veckor och visar stolt upp sina långa morrhår. På en vecka har de vuxit några mm.

Katten sover



Efter ett träningspass med en massa spring och hopp behöver man sova. Oftas ligger kissen i sin sovbädd med filt ifrån barndomshemmet.







En gremlin

Mina tankar om att fått hem en kloakråtta är nu utraderade. Det är en Gremlin. Jag gjorde misstaget att hälla vatten, eller hälla var väl inte ordet, dusch var det ju, sedan dess så har djuret blivit sjövild (sjö= vatten)!!! Hon använder köksstolarna som stege och klättra upp/ner och svingar sig som en luftakrobat. Hoppar fyrfota upp i handukarna på toaletten. Troligen kan man höra ett; "AIIIAIIIAAAAAA", som Tarzan när han slänger sig i lianerna. Det går i 110 km/h hela tiden.



I rör av olika slag



Ibland kan man få en känsla av att något inte riktigt är som det ska. Jag misstänker att katten inte är en katt utan smuggelgods ifrån ett land något öster om oss. Där är den resultatet av en ny sorts kloakråtta. Ser ut som en katt men med en råttas slughet och en katts smidiga kropp. Varför denna fundering?
Jo, igår morse när jag skulle gå på toa kom katten som en raktet med snorkel, simfötter och cyklop i högsta hugg och gjorde ett galant dyk rakt ner i toaletten. Jag hade inte en chans att stoppa henne där jag stod i störlopps ställning och skulle precis landa med bakdelen mot toasitsen. Jag lyckades rädda henne och sedan fick jag duscha henne under höga protester: "Människa, låt mig vara!!!
När pälsen torkat var det dags att springa. In i lektunnel, ut ur den samma och några varv i soffan. Hopp och skutt hela dagen, men några fel dyk i toan blev det inte. Inte denna dag i alla fall.

S* Little Devon's Atena

Vi har fått en ny familjemedlem!
Här är hon. Vår nya katt. Hon som ska fylla ut tomheten efter vår Finax som fick änglavingar för drygt en månad sedan. Stor är hon inte men redan efter drygt två dagar har hon fått våra hjärtan att smälta. Hon är en spinnmaskin. Det säger prrrrrrrrrrrrrrrrrr hela tiden. Vilket jag tycker är mysigt. Prrrrrrrrrrrrrrrr!


RSS 2.0